Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet fårmandat i Heby

Artikel 66 av 74
Val 2010
Visa alla artiklar

Sju procent av de röstande Hebyborna vill se SD i riksdagen. På kommunal nivå backar Socialdemokraterna medan centern och Moderaterna går framåt.

Annons
När alla distrikt i Heby är räknade ser det ut som att det blir maktskifte i kommunen. Illustration: val.se

Harbo är först ut av Hebys sex valdistrikt att lämna sina röster. Många av Harboborna röstar på Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet till riksdagen.

När fyra av sex distrikt är räknade i Heby ser Moderaterna i riksdagen ut att gå starkt framåt. Däremot tappar både Socialdemokraterna och Centerpartiet.

Första kommunfullmäktigerösterna i Heby är räknade. I Tärnsjö går Centerpartiet starkt framåt, till 28,5 procent medan Socialdemokraterna backar till 32,7 procent. SD får 6,4 procent av Tärnsjöbornas röster.

Samtliga röster till riksdagen i de sex Hebydistrikten är räknade. Siffrorna visar att Moderaterna går framåt i Heby, till 23,7 procent medan Socialdemokraterna backar till 34 procent. 7 procent av de röstande Hebyborna vill se Sverigedemokraterna i riksdagen. Miljöpartiet ökar något, till 3,7 procent och ser alltså ut att få två mandat.

På kommunal nivå har Socialdemokraterna backat till 33,5 procent när alla distrikt är räknade. Centerpartiet har gått upp till 21 procent. Miljöpartiet har gått framåt till 3,7 procent och SD får 4,9 procent som det ser ut just nu. Det innebär två mandat för Sverigedemokraterna. Alliansen i Heby har just nu 18 mandat.

Alla artiklar i
Val 2010
Annons