Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet kom in i kf

Artikel 70 av 74
Val 2010
Visa alla artiklar

Miljöpartiet fick två mandat i kommunfullmäktige. Det betyder att Carl-Åke Elmersjö och Anne Stockenberg (MP) nu har fått var sin plats.

Annons

Sverigedemokraterna fick ytterligare mandat i Heby kommun. Totalt har de nu två mandat. Det betyder att partiets ordförande Tommy Johansson sitter kvar. Också andranamnet Carina Carlsson kommer troligtvis in i kommunfullmäktige.

Lokala partiet har har fortfarande fyra platser.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet hade, när alla valdistrikt var räknade, 13+2 mandat av de 41 som finns i Heby kommunfullmäktige. SA talade med Carina Schön strax innan slutresultatet kom.

– Vi väntar fortfarande på ett distrikt (läs: Morgongåva). Nu har vi gått tillbaka två mandat, men jag hoppas att vi plockar tillbaka ett. Det kändes positivt under valrörelsen, men vi lyckades inte riktigt fullt ut ändå. Det har stor betydelse var det sista mandatet hamnar. Nu har vi också tre partier som vi inte vet riktigt hur de ska ta ställning. Vi vet ju vart Sverigedemokraterna vill hamna. Vi kan inte tänka oss att samarbeta med dem. Jag hoppas på en diskussion med Miljöpartiet, säger Carina Schön (S) som tillsammans med Vänsterpartiet hade valvaka i Folkets hus.

– Det har varit lite tryckt stämning, säger hon.

Annons