Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt beslut: Förbjudet att grilla på egen tomt

Artikel 1 av 2
Rekordvärmen
Visa alla artiklar

Länsstyrelsen i Västmanland och länsstyrelsen i Uppsala län har beslutat att skärpa eldningsförbudet. Det är inte längre tillåtet att grilla i sin trädgårdsgrill. Du får inte heller tända marschaller eller värmeljus utomhus.

Annons
Tidigare har det varit tillåtet att grilla i trädgårdsgrill på sin egen tomt, trots eldningsförbud. Men nu blir det stopp även för hemmagrillandet. Foto: Henrik Holmberg / TT/ montage

Anmäl text- och faktafel

Beslutet kommer efter att Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, gått ut med en uppmaning till kommuner och länsstyrelser att skärpa eldningsförbudet. Enligt MSB råder extrem brandrisk, särskilt i Mälardalen.

Både länsstyrelsen i Uppsala län och i Västmanlands län har infört eldningsförbud tidigare i sommar, vilket har inneburit att det varit förbjudet att elda i skog och mark, men tillåtet att grilla i trädgårdsgrill på egen tomt. Nu har reglerna alltså tillfälligt skärpts och det innebär att det inte är tillåtet att grilla överhuvudtaget från och med den 25 juli klockan 15.

Den som grillar gör sig därmed skyldig till ett brott och kan stå till svars. Du får inte heller tända fyrverkerier, värmeljus, marschaller eller facklor utomhus.

Rökare uppmanas att inte kasta cigarettfimpar i naturen och att släcka fimpar med vatten.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Alla artiklar i
Rekordvärmen
Annons