Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt rekord för våra titlar i Västmanland – fler än någonsin valde att bli Plus-kunder

Förra veckan slog Mittmedias titlar i Västmanland nytt rekord. Hela 571 personer valde att ansluta sig till Plus – vilket är en ökning med 143 nya kunder.

Annons
Redaktionen på Sala Allehanda: (fr v) Maria Hall, Mikael Stenkvist, Carola Blank, Terese Ahlin, Ari Korzeniowski och Rasmus Hammarström.Foto: Liza Åhs

I fyra dagar rasade skogsbranden i Rörbo innan man lyckades släcka den helt och insatsen vid branden i Broddbo avslutades först i lördags efter flera dagars släckningsarbete. Mittmedias titlar i Västmanland - VLT, BBL/AT, SA och FP - rapporterade om bränderna i flera artiklar och gjorde många livesändningar.

En skogsbrand rasade även norr om Norberg under söndagen och händelseförloppet gick att följa både via artiklar och livesändningar på Fagersta-Posten.se. Därtill har det bjudits på en hel del festliga inslag, så som studentbaler och studentfirande runt om i länet.

Redaktionen på Fagersta-Posten: (fr v) Peter Lindqvist, Chaterine Tillenius, Emma Larsson, Johanna Sandberg Kehrein, Henriette Ståhlberg och Joel Engström.Foto: Redaktionen

Det ledde till att rekordmånga läsare valde att ansluta sig till plus - hela 571 personer. En ny rekordsiffra för Västmanland då den tidigare noteringen låg på 428. Det blev även ett nytt rekord vad gäller nettoökningen, det vill säga antalet nytillkomna kunder jämfört med de som avslutat sin Plus-prenumeration. Den siffran landade på 328 kunder.

– Det är givetvis jätteroligt att se den här responsen. Det är ett tecken på att vi gör viktig och bra journalistik som våra befintliga kunder vill ha och som gör att vi får nya kunder, säger deskchef Erik Sjölander.

Redaktionen på VLT.

Det blossade även upp kritik mot plus-märkta artiklar. Chefredaktör Daniel Nordström bemötte kritiken i ett blogginlägg och hänvisade till att den digitala mognaden bland kunderna har ökat och därmed även viljan att betala för journalistik digitalt.

- Under publiceringarnas gång fick vi en hel del kritik för att inte all journalistik var gratis på våra sajter. Jag har skrivit ett blogginlägg där jag förklarar att det inte ens vid liknande nyhetshändelser är självklart att journalistik är gratis. Det självklara har också de allra flesta läsare stor förståelse för, säger Nordström och fortsätter:

- Vi har haft en god balans mellan öppet material och Plus. Vi har hela tiden uppdaterat under nyhetsutvecklingens gång och även de Plus-märkta artiklarna har varit öppna den första timmen.

Hur ser du på arbetet med förra veckans nyhetshändelser?

- När det sker stora nyhetshändelser likt denna är det uppenbart att det är till oss människor söker sig. Branden var en pågående publicering under fyra dygn och jag är mycket stolt över det jobb våra fantastiska medarbetare gjorde under dessa dagar.

Redaktionen på Bbl/AT: (fr v) Eija Salminen, Alexandra Edman, Lennart Ljung,  Kristian Bircanin och Anders Brage.

Mer läsning

Annons