Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionen i Sala bildar allians

Artikel 9 av 74
Val 2010
Visa alla artiklar

Även i Sala samarbetar nu de röd-gröna partierna. ”Samarbetet har gått bättre än väntat”, säger Erik Åberg, språkrör i MP.

Annons

Sala kommun. Sedan i våras har ledande politiker från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet träffats för att ta fram en gemensam budget. ”Det har blivit en aha-upplevelse”, säger oppositionsledaren Per-Olov Rapp (S).

Brödtext:

De röd-gröna har utgått från den borgerliga alliansens budget och lovar dessutom flera satsningar om de vinner valet. Resultatmålet (vinsten) har för 2011 satts till en procent av omsättningen vilket är lika med drygt tio miljoner kronor.

– 2011 klarar vi förstärkningar inom områdena barn, ungdom, vård- och omsorg, kultur och miljö. Framtiden är mer osäker. Det är mycket som påverkar. Därför tar vi ett år i taget, förklarar Per-Olov Rapp.

I april var du inne på en skattehöjning om det behövdes för att rädda välfärden. Hur går det med den?

– Det är inte aktuellt med någon skattehöjning för dagen. Prognoser från SKL (Sveriges kommuner och landsting) visar en förbättring av ekonomin, säger Per-Olov Rapp.

De röd-gröna har bildat en styrgrupp. Där ingår Per-Olov Rapp och Glenn Andersson från S, Peter Kraft och Erik Åberg från MP samt Bodil Hildeman och Joachim Nordlund från V. Det har också bildats arbetsgrupper för att ta fram dokument på hur satsningar på barnomsorg och inom vård och omsorg ska göras i framtiden. En grupp för skolan ska också bildas.

Monica Fahrman, språkrör i MP, berättar om bra samarbetsformer i smågruppsformat. Per-Olov Rapp menar att den borgerliga alliansen genom åren tagit till sig många av Socialdemokraternas förslag som sina egna. Delvis har de fört en S-politik, anser han.

Trots att de rödgröna partierna format en gemensam budget, och lagt fram ett budgetförslag tillsammans har de också egna politiska plattformar inför valet.

Alla artiklar i
Val 2010
Annons