Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Över 80 procent röstade i Sala

Av Salas 17265 röstberättigande valde 13894, 80,5 procent, att gå till valurnorna i söndagens val. Detta är en ökning med 1,9 procentenheter sedan valet 2006.

Annons
Fler röstade. Foto: Sören Andersson/Scanpix

Flitigast att rösta var de personer som tillhör valdistrikt Sala södra. Där deltog 85,8 procent av de röstberättigande i valet. Näst flitigast var Kungsängen/Valla/Vasastaden med 85,1 procent valdeltagande. Sämst valdeltagande hade distrikt Åkra med endast 68,8 procents deltagande.

I nio av de tolv valdistrikten ökar det totala valdeltagandet. Störst ökning stod distrikt Jakobsberg/Bryggeriet/Turbo. Där ökade röstdeltagandet med 5,4 procentenheter. Endast i distrikt Möklinta minskar deltagandet, en minskning med 0,8 procentenheter. Två av distrikten är nya vilket gör att de inte har några tidigare resultat att jämföra med.

6052 personer tillhörande något av valdistrikten i Sala valde att förtidsrösta. En ökning med 2158 personer jämfört med riksdagsvalet 2006.

Endast Kungsör och Västerås hade ett högre valdeltagande än Sala av de västmanländska kommunerna. I Kungsör valde 81,2 procent av de röstberättigade att rösta och i Västerås 80,7 procent.

Mer läsning

Annons