Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Ranstaortens årsmöte

Annons
Sören Sennebring, nyvalde sekreteraren Rolf Lindström, Leif Söderberg och Gerd Johansson. Bild: Ervin Rotter.

Tisdagen den 15 februari hade 70 av PRO Ranstaortens 151 medlemmar samlats till årsmöte i bygdegården. Mötet öppnades med välkomnande ord av ordförande Sören Sennebring. Sex nya medlemmar och Leif Söderberg, aktiv i distriktet och Sala PRO, presenterades.

Vid parentation över avlidna medlemmar tändes fyra ljus, hölls en tyst stund och lästes en dikt av Hjalmar Gullberg.

Efter val av Leif Söderberg till ordförande och Sören Sennebring till sekreterare för årsmötet fördes sedvanliga mötesförhandlingar utan dramatik.

I både verksamhetsberättelsen och revisionsberättelsen framkommer att föreningen är mycket aktiv inom många områden till gagn inte bara för medlemmarna utan för alla boende i Ransta med omnejd.

Efter tack till några avgående ledamöter, trivselkommittén och dagens ordförande Leif Söderberg berättade reseledare Gerd Johansson om planerade resor. Första resan går till "Leva livet" på China Teatern i februari, därefter ordnas bussresa till Prag, sedan går färden till "Romeo och Julia" på Göta Lejon och Ålandsresa med Cinderella.

Ordförande Sören Sennebring informerade om en 6-dagars upplevelseresa till nordligaste Sverige.

Till kaffet serverades smörgåsar och rullrån som avnjöts med god aptit av deltagarna. Som extra krydda till kaffet såldes och förrättades dragning av åror.

Efter kaffepausen skedde uttagning till Saladistriktets veteranvetartävling. Efter tipstävling utsågs ett lag bestående av tre allmänbildade deltagare.

Därefter tog Rolf Ernstson till orda och avtäckte tillsammans med hustrun Inga-Lill en vacker tavla med havsörnsmotiv. Nils-Erik Johansson har fotograferat havsörnen. Tavlan är en gåva från "Fågelskådarna" till föreningen. Det blev ett pampigt ögonblick.

Sören Sennebring avslutade mötet och meddelade att till nästa träff serveras

ärter och fläsk till självkostnadspris.

Rolf och Inga-Lill Ernstson avtäcker tavlan med havsörnen. Bild: Ervin Rotter.

Mer läsning

Annons