Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så tycker politikerna om barnomsorg på helgerna

Artikel 15 av 74
Val 2010
Visa alla artiklar

Salapolitikerna är positiva till en förskola som är öppen även på helgerna. Kommunalrådet Carola Gunnarsson (C) säger att om behovet finns, kan man flytta om i resurserna.

Annons

Oppositionsledaren Per-Olov Rapp (S) ser gärna att barnomsorgen i Sala utvecklas till att också omfatta obekväma arbetstider.

Den rödgröna oppositionen i Sala hade med det i sitt budgetförslag, som de lade i juni.

– Då gick det inte igenom, men om vi vinner valet i Sala och om Mona Sahlin vinner i Sverige, så kommer det att finnas statliga pengar, säger Per-Olof Rapp.

Hur fort kan det genomföras?

– Det går ganska fort. Men skiftet sker först i januari, det är så reglerna är.

Kommunalrådet Carola Gunnarsson förtydligar att det redan finns ”nattis” på vardagsnätter. Natten mot måndag och natten mot fredag finns i höst minst fem platser på Bråstabacke ur och skur-förskola.

– Det finns inga helgplatser, men barn- och utbildningsförvaltningen har märkt ett ökande behov av sådana, säger Carola Gunnarsson.

Tidigare var efterfrågan på helgplatser i barnomsorgen inte alls lika stor. Enligt förvaltningen kan det bero på att många personer numera är anställda på Salbergaanstalten, där de arbetar skift.

– I höst ska vi ha en diskussion om det, säger Carola Gunnarsson.

– Barn- och utbildningsnämnden har möten hela hösten och ser vi att det blir en ökande efterfrågan, ska vi finna lösningar på det. De medel som finns kan skiftas om.

Sedan tidigare har skolnämnden fått tre miljoner kronor extra inför nästa år. De pengarna ska gå till två nya förskoleavdelningar, men det kan alltså bli så att man väljer att satsa på barnomsorg på kvällar och helger, enligt Carola Gunnarsson.

Alla artiklar i
Val 2010
Annons