Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salas bästa: Bygg Bovieran på Silvervallen

Artikel 3 av 74
Val 2010
Visa alla artiklar

Nya partiet Salas bästa vill att bovieran, husen med en stor inglasad trädgård, byggs på Silvervallen.

Annons

Diskussionerna om Silvervallen har gått höga under sommaren. Sala FF har blandat sig i dem och sagt sig vilja köpa marken och nu är det Salas bästas tur att säga sitt.

Salas bästa vill att Silvervallen ska bebyggas med i huvudsak flerbostadshus. ”En naturlig och snabb åtgärd vore givetvis att flytta ned Bovieranprojektet till Silvervallen då detta projekt riktar sig mot 50+. Ge nu Bovieran detta läge så ska vi se till att den blir byggd”, skriver partiets ordförande Gunnar Forsgren och partisekreterare Marcus Andersson i sitt bostadspolitiska program.

Det är i dagsläget planerat att Bovieran ska byggas på en tomt vid Salberga, men projektet är just nu uppskjutet då intresset inte är tillräckligt stort.

Partiet skriver vidare:

”Under flera år har nu politiker och en exploatör försökt komma överens om vad som ska hända med anrika Silvervallen. Från början ritades förslag som innebar mycket bostäder och lite handel, men i samband med konjunkturnedgången så har förslaget reviderats om till näst intill bara handel och enorma ytor med parkeringar”. ”Silvervallen är faktiskt det sista centrala område vi har att bebygga med bostäder på detta sätt. Att inte ta denna historiska chans att bebygga med bostäder är nästintill tjänstefel. Självklart ställer vi oss positiva till att Max etablerar sig vid rondellen”, skriver partiet.

Partiet skriver avslutningsvis: "Om vi får påverkansmöjlighet efter valet vill vi bryta kommunens handlingsförlamning i frågan och omedelbart ge Salabostäder i uppgift att börja planera för bostadsbebyggelse på hela Silvervallen och Östra kvarteren. Vi skulle kunna använda oss av allmännyttans senast uppförda byggnad vid Lillåstrand som förebild för hur husen skulle kunna se ut”.

Alla artiklar i
Val 2010
Annons