Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salas Bästa fortsätter plocka procent

Artikel 65 av 74
Val 2010
Visa alla artiklar

Elva av Salas tolv valdistrikt till kommunfullmäktige är räknade.

Annons
När hälften av Salas distrikt är räknade ser det ut som att Salas Bästa får 9,5 procent i kommunfullmäktige. De enda partier som inte backar är Miljöpartiet och Sverigedemokraterna. Illustration: val.se

När Åkraväljarna får säga sitt till riksdagsvalet är det Socialdemokraterna som får flest röster. Det första distriktet från Sala till riksdagen är räknat. Det är Åkras väljare som överlägset tycker att Socialdemokraterna ska regera. Sala har sammanlagt tolv valdistrikt.

Då fyra distrikt i Sala är räknade till riksdagen får Socialdemokraterna 38 procent. Sverigedemokraterna får 6,4 procent.

Första rösterna till kommunfullmäktige är lagda. Åkraväljarna vill se att Socialdemokraterna styr Sala. Salas bästa får 6,2 procent i Åkraområdet. SD får 6,3 procent av Åkraväljarnas röster.

Med två, Åkra och Möklinta, av tolv distrikt räknade i Sala är det Socialdemokraterna med sina just nu 39,4 procent som är närmast den största rollen i kommunfullmäktige. Centerpartiet ligger just nu på 20,5 procent.

När tredje distriktets, Jakobsbergs, röster till kommunfullmäktige kommit in stiger Socialdemokraternas stöd till 41,2 procent. Centerns stöd minskar ytterligare till 16,7 procent. SD ligger på 5,6 procent och SBÄ på 7,5 procent.

En tredjedel av distriktens kommunfullmäktigeröster har räknats. Salas Bästa har klättrat upp till 8 procent. Miljöpartiet ligger på 4,5 procent.

Med hälften av distrikten räknade till kommunfullmäktige backar både Moderaterna, Centerpartiet och Socialdemokraterna. Samtidigt går Miljöpartiet och Sverigedemokraterna framåt. Salas Bästa ligger just nu på 9,5 procent.

Elva av distrikten är nu räknade och Salas Bästa ligger på 11,5 procent. Sverigedemokraterna ligger just nu på 4,7 procent, samma siffra som för Folkpartiet medan Miljöpartiet just nu ligger på 4,6 procent.

Alla Salas röster till riksdagsvalet är räknade. 48 procent av Salas röstande vill se en alliansregering medan 6,4 procent vill att SD ska finnas med i riksdagen.

Alla artiklar i
Val 2010
Annons