Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salas bästa hoppaspå vågmästarroll

Artikel 53 av 74
Val 2010
Visa alla artiklar

Den som tänkt få besked vilket block Salas bästa vill stödja kan glömma det innan valet. " Ja, vi tar ställning efter valet, men vi hoppas på en vågmästarroll", säger partiets ledare Gunnar Forsgren.

Annons
Gunnar Forsgren. Foto: Hans Godén

Kommer partiet i en vågmästarroll väntar förhandlingar för att se om Salas bästa kan få igenom några av sina hjärtefrågor.

Forsgren berättar att det inte kommer att bli något hoppande mellan blocken.

– Nej, vi måste välja sida, men ser man till valprogrammen är det ingen större skillnad mellan den politik de båda sidorna bedriver.

Han säger att det känns som att hans parti har en kraftig medvind, det märks inte minst i de sociala medierna där partiet haft många träffar.

– Det är svårt att veta hur stora vi blir, säger han.

Gunnar Forsgren lovar att Salas bästa inte är ett enfrågeparti som Salapartiet var en gång i tiden.

– Nej, vi har kunskap inom många olika områden. Våra medlemmar jobbar också inom en rad olika sektorer. Jag tror att vi är betydligt bättre förberedda än vad Salapartiet var en gång i tiden, säger Gunnar Forsgren.

Han berättar att partiet satt sig in i de spelregler som gäller. De vet mycket väl att många lagar ska följas.

–Men det måste gå att hantera typ bygglovsärenden snabbare än vad nu är fallet. Det gäller att vara steget före då det gäller tomtmark till industri, handel och bostäder. Vi ser det inte som omöjligt att Sala kan få hit kedjor som Elgiganten och ÖB, så att Salaborna slipper åka i väg för att handla.

Orsaken till att Salas bästa bildades är, enligt Gunnar Forsgren, den handfallenhet och passivitet de partier som finns i dag visar.

– Det är bara Carola Gunnarsson som syns och hörs. Vad har övriga partier bidragit med och vilka åsikter har de? De har inte tagit några stora kliv, säger Gunnar Forsgren.

Han berättar att de som bildat Salas bästa tröttnat på politiska floskler och menar att det inte blivit något av löften som avgetts.

– Med tanke på Salas placering i Svenskt näringslivs ranking är företagarna här uppenbart inte nöjda. Och det sprider sig och då kommer det inte några nya förtag hit heller, menar Forsgren.

Nej, Salas bästa vill se en offensivare näringslivspolitik.

– Vi vill jobba för att fler företag ska etablera sig här och därmed ökar också skatteunderlaget, säger Gunnar Forsgren.

Partiet vill att kommunen fokuserar på intäkterna i stället för som nu på besparingar.

Personligt

Ålder: 61 år.

Yrke: Verksamhetschef på Attendo Bryggeriet.

Gör på fritiden: Jagar, är fotbollsnörd och ser gärna på Sala FF, Västerås SK och landslaget live, är styrelsemedlem i Sala MC Club. Cruisar omkring på en Suzuki.

Politisk förebild: Barack Obama.

Politiskt motto: Politik för Sala kommuns framtid.

Alla artiklar i
Val 2010
Annons