Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salas bästa: Skrota Företagarcentrum

Artikel 11 av 74
Val 2010
Visa alla artiklar

”Företagarcentrum har inte åstadkommit något av betydelse”. Salas bästa vill ha en nystart för näringslivsarbetet i kommunen.

Annons

”En ny näringspolitik för Salas bästa” heter nya partiet Salas bästas näringlivspolitiska program. Det finns nedtecknat på fem A4-sidor.

”Det är viktigt att Sala får en nystart! Att Företagarcentrum inte har åstadkommit något av större betydelse under de fem år som det funnits är ett faktum och kommunen har pumpat in cirka tio miljoner kronor i detta projekt. Nu är det dags att vi skrotar Företagarcentrum, skapar något nytt och därmed tydliggör att det är kommunen som är ytterst ansvarig för näringslivsfrågorna”, skriver Marcus Andersson, näringslivspolitisk talesman i ett pressmeddelande.

Partiet är mycket kritiskt till det sätt som näringslivsarbetet sköts i kommunen nu.

”Olika större företagsetableringar har under årens lopp gått Sala förbi på grund av en olycklig blandning av ointresserade tjänstemän och politiker samt en oförmåga till avslut” skriver partiet i sitt program och menar att företagarpolitiken varit obefintlig under 40 år.

Att få nya företag till Sala betyder att stan växer och att det blir positiva kringeffekter, menar partiet. Det innebär också ökade skatteintäkter.

Salas bästa tycker att näringslivsfrågorna är så viktiga att de bör prioriteras i samtliga förvaltningar. Det vill också satsa hårt på ett kraftfullt etablerings- och tillväxtpaket som ska underlätta för nya etableringar.

Partiet vill ha ett kommunalt näringslivskontor i stället för Företagarcentrum. Det ska verka för nyetableringar genom att bland annat bygga kontaktnät i och utanför kommunen, ha en offensiv marknadsföring och ”ligga på” inför företags eventuella etableringsbeslut.

De vill inte heller att kommunen ska konkurrera med det privata näringslivet utan i stället överlåta verksamheter i det läget.

Salas bästa vill vidare ha en företagsakut för att hjälpa företag som är på väg att gå i konkurs eller växt för snabbt och därmed hamnat i likviditetsproblem. Partiet vill också att det jobbas för att skapa en vi-känsla mellan politiker, tjänstemän och företagare.

Alla artiklar i
Val 2010
Annons