Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

UL måste ta mer ansvar för Heby

Artikel 47 av 74
Val 2010
Visa alla artiklar

Ett gemensamt biljettsystem för tåg och buss och en perrong i Vittinge. Det vill Bengt Löfling arbeta för under kommande mandatperiod.

Annons
Bengt Löfling. Foto: Ulrika Isaksson

– Biljettsystemet har ju fungerat, sedan dras det plötsligt in, säger Bengt Löfling.

Han pratar också om hur viktigt det är att jobba för en perrong i Vittinge, och att tågen mellan Mora och Stockholm borde stanna på någon av järnvägsstationerna i Heby kommun.

– UL måste ta ansvar för den här delen av länet. Vi måste jobba på alla nivåer, gemensamt med landsting och regering, för att se till att vi får en järnväg som är värd namnet. En kommun kan inte göra allting själv.

Han menar att färre kommer att flytta till kommunen när det dras ned på tågturerna.

– Vi måste ha bra skolor, förskolor och billiga hyresbostäder också. Men kommunikationerna har en väldig betydelse, säger Bengt Löfling.

Vänsterpartiet vill satsa på miljön. Bengt Löfling anser att kommunen ska samarbeta mer med Gröna kunskapshuset i Östa, så att till exempel skolklasser kan göra studiebesök där. Han vill också att en av skolorna, antingen den i Heby eller Östervåla, får en miljöprofil.

Ett annat led i att göra kommunen mer miljövänlig är att påverka Banverket att bygga spår och lastkajer till stora lokala företag som sågen i Heby, Vittinge tegel och Morgongåva företagspark.

– Det är ju egentligen statlig verksamhet, men järnvägskapaciteten är en viktig miljöfråga.

Hebys ekonomiska situation ska lösas med statsbidrag.

Vad händer om de Rödgröna inte får makten och ni blir utan statsbidrag?– Då är man inne på skola, barnomsorg och äldreomsorg. Vi får lov till att säga upp folk. De största kostnaderna är ju löner.

Om Bengt Löfling får bestämma under de kommande fyra åren vill han bygga en ordentlig rastplats vid Axsjön och bygga en cykelväg mellan Heby och Morgongåva.

Personligt

Namn: Bengt Löfling.

Ålder: 63 år.

Yrke: Redovisningskonsult, pensionär.

Politisk förebild: C H Hermansson.

Politiskt motto: Solidaritet över alla gränser.

Fritidsintressen: Att titta på friidrott, 2006 var jag på friidrotts-EM i Göteborg.

Alla artiklar i
Val 2010
Annons