Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi säger alltid att prio ett är skolan”

Artikel 37 av 74
Val 2010
Visa alla artiklar

En screening av förskoleelevernas språkkunskaper och att fler får tillgång till musikskolan är något av det som Folkpartiet vill satsa på.

Annons

– Det behövs mer resurser i skolan för att få upp kvalitén, säger Tomas Bergström.

I Alliansens budgetförslag, som Folkpartiet varit med och utformat, skjuts det också till pengar till skolan.

Partiet vill införa en likvärdighetsgaranti.

– Alla barn har inte samma förutsättningar. Vårt förslag är att ge pengar till barn med behov, både till dem som har det svårt i skolan och dem som har det lätt och behöver mer utmaningar, säger han.

Ett annat förslag är att göra en screening av alla förskoleelevers språkkunskaper.

– Vi har sett att det finns språkproblem i Heby. Och jag är så trött på att höra förskolepedagoger säga ”jag visste väl att han inte skulle klara det” när någon 14-åring inte klarar av skolan. Varför fångades inte barnet upp redan i förskolan?

Barnen ska testas när de är fem år, men hur det ska gå till vet inte Tomas Bergström.

Han vill också se till att musikskolan införlivas i skolpengen. Privata musiklärare, med något slags certifiering, ska få ge musiklektioner.

– Det finns många barn som vill spela ett udda instrument och inte får det, eftersom det inte finns i musikskolan, säger Tomas Bergström.

Folkpartiets topp tio

Tomas Bergström, Anna Bengtson, Anne-Charlotte Mattsson, Lars Henriksson, Therése Hellgren, Björn Sikström, Niclas Westerlund, Ann Persson, Bertil Larsson, Mary Johansson.

Alla artiklar i
Val 2010
Annons