Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigast för KD är att kommunen växer

Artikel 4 av 74
Val 2010
Visa alla artiklar

Delar av Hebygårdars fastigheter ska göras om till bostadsrätter. Det och mycket annat vill Kristdemokraterna förändra i Heby.

Annons

Kristdemokraterna (KD) har presenterat sitt lokala partiprogram för den kommande mandatperioden. Partiet vill att invånarantalet i kommunen ska öka till 15000 personer inom tio år.

- Det viktigaste är att vi tittar på hur vi ska växa, på olika sätt, säger Ingela Wikander, ledamot för KD i kommunfullmäktige i Heby.

De fördjupade planerna som görs för alla orter ska leda till ett ökat invånarantal. KD menar att det krävs ett strategiskt arbete för att nå målet.

Bostäder ska byggas av både privata och offentliga entreprenörer. Partiet vill också att delar av Hebygårdar görs om till bostadsrätter. ”Kommunens bostadsföretag bör förnyas genom att delar av Hebygårdar blir bostadsrätter.” Gatunätet ska anpassas till barn och gamla, polisresurserna ska ökas på så att det alltid finns poliser inom ett rimligt avstånd.

Föreningarna ska uppmuntras och stödjas. Enligt KD är frivilliga och ideella insatser som kommuninvånarna gör oumbärliga. Partiet vill också arbeta för ett tågstopp i Vittinge. Dessutom vill det att Dalatågen återigen ska stanna i Heby.

Alla artiklar i
Val 2010
Annons