Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Viktigt med en levande landsbygd”

Artikel 45 av 74
Val 2010
Visa alla artiklar

Andreas Falk har varit politiskt intresserad så länge han kan minnas. För brorsan Mattias Falk har intresset vaknat under de senaste åren. Utbildning, näringsliv och miljö står i fokus för dem båda.

Annons
Andreas och Mattias Falk. Foto: Camilla Röjerås

Det finns mycket som förenar bröderna Falk och de har båda ett politiskt engagemang i Centerpartiet i Heby.

Vad var det som väckte ert politiska intresse?– Jag har alltid varit politiskt intresserad. Jag är bekant med Karin Ernlund (C) som övertygade mig om att jag hade något att bidra med inom kommunpolitiken, säger Andreas Falk.

– Jag gick en gymnasieutbildning med inriktning på entreprenörsskap. Jag började intressera mig för det lokala näringslivet och då föddes automatiskt ett politiskt intresse. Jag vill vara med och bidra till ett positivt näringslivsklimat i Heby kommun, säger Mattias Falk.

Vad har ni för utbildning och tidigare erfarenheter?

– Jag studerar och har en termin kvar tills jag tar min kandidatexamen i historia, säger Andreas.

– Jag studerar historia och juridik och har inte bestämt mig för om jag ska satsa på en politisk kandidatexamen eller en juristutbildning, säger Mattias.

Varför valde ni att engagera er i just Centerpartiet?– Jag var på det klara med att jag hade en liberal inriktning. Centerpartiet har blivit mer liberalt med Maud Olofsson och dessutom lägger de fokus på frågor som engagerar mig.

– Centerpartiet fick en nystart vid förra valet då de starkare profilerade sin ståndpunkt och det blev lättare att identifiera sig med dem. Jag tycker att de har en bra miljöpolitik och de värnar mycket om entreprenörskap på landsbygden, vilket jag brinner för, säger Mattias.

Vad kan ni tillföra politiken?– Jag hoppas kunna tillföra ungdomlig entusiasm och nya perspektiv på frågorna, säger Andreas.

– Jag kan komma med lite nya infallsvinklar och föryngra politiken, säger Mattias.

Vilka kommunpolitiska frågor ligger er varmast om hjärtat?– Utbildning utan tvekan.Grundskolan är enormt viktig för det fortsatta livet och där måste det läggas mer resurser. Bra skolor lockar också till inflyttning, säger Andreas.

– Den offentliga maten. Jag vill satsa mer på närproducerat för kvaliteten, miljön och de lokala företagens skull. Det är viktigt för både äldre och yngre människor att äta en bra kost, säger Mattias.

Vad är det första ni skulle ta tag i om ni fick bestämma själva över Heby kommun?– Skolan. Jag skulle tillsätta en rejäl utredning om skolan och vad som behöver göras för att förbättra den. En bra skola är ett måste för en levande landsbygd, säger Andreas Falk.

– Jag skulle satsa på att utveckla det lokala näringslivet och därmed förhoppningsvis öka antalet arbetstillfällen. Jag skulle också göra en rejäl satsning på den offentliga maten, säger Mattias Falk.

Personligt

Namn: Andreas Falk.

Ålder: 22 år.

Kandiderar för: Centerpartiet plats 15.

Sysselsättning: Studerar. En termin kvar till kandidatexamen i historia.

Fritid: Studentliv, fotboll och umgås med vänner.

Politisk förebild: Per-Albin Hansson, han var duktig rent förvaltningsmässigt att styra Sverige.

Favoritfråga: Utbildning. Öka kvaliteten och bevara skolorna på de små orterna.

Personligt

Namn: Mattias Falk.

Ålder: 20 år.

Sysselsättning: Studerar historia och juridik.

Fritid: Fotboll i Heby AIF, studentliv.

Favoritfråga: Näringslivet och kosten inom den kommunala omsorgen.

Alla artiklar i
Val 2010
Annons