Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bakke vädjar om hjälp av Wallström

 
Fängslade Salabon Daniel Bakke
Visa alla artiklar

Daniel Bakke och Pelle Helgesson fruktar för sina liv i det tunisiska skräckfängelset. Nu vädjar de om hjälp i ett brev till utrikesminister Margot Wallström, (S).

Annons

39-årige Salabon Daniel Bakke och Örebroaren Pelle Helgesson 55, väntar på ännu en rättegång som för Daniels del kan innebära en utväxling till Sverige om han inte friges utan anses skyldig. Men när rättegången hålls vet ingen.

För de två svenskarna, som snart suttit fängslade i tre år, blir dock situationen allt mer ohållbar i skräckfängelset Mornaguia. I ett brev utsmugglat till Margot Wallström,(S) ber nu svenskarna utrikesministern om hjälp.

– Det är mer våld inne i cellerna än tidigare eftersom europeiska fångar inte längre hålls för sig. Daniel och Pelle dödshotas och kallas för terrorister som kidnappar muslimska flickor. De törs inte sova samtidigt utan en håller vakt när den andre sover. Det sker också stölder och mat och medicin försvinner, säger Daniel bror, Salabon Christian Franzetti.

Han påpekar att Margot Wallström även tidigare fått brev från svenskarna men att hon hittills aldrig svarat på dem.

– Daniel och Pelle känner sig bortglömda, både av hemlandet och av UD:s konsulat i Tunisien. Personal från konsulatet besöker dem alltmer sällan, säger Franzetti som menar att både UD och dess Tunisienambassadör kunde göra mer i väntan på att en ny dom skall falla.