Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bakkes rättegång skjuts upp igen

 
Fängslade Salabon Daniel Bakke
Visa alla artiklar

Domen mot Salabon Daniel Bakke skulle prövas den 23 december. Men precis som vid de fyra tidigare tillfällena ställdes rättegången in.

Annons

– Daniels motpart begärde mer tid, säger Christian Franzetti, bror till Daniel Bakke, om varför det inte blev något rättegång.

Daniel Bakke har tillsammans med örebroaren Per-Åke Helgesson suttit fängslad i Tunisien i två år. De är dömda till sex respektive tolv års fängelse för att ha hjälpt en norsk mamma att få tillbaka sin dotter som bortförts av hennes tunisiska pappa. De tunisiska myndigheterna dömde de båda männen för förberedelse till kidnappning.

Bakke hoppas på att få den domen prövad och att han efter det ska släppas.

– Grabbarna mår inte bra, osäkerheten är tärande. Nytt rättegångsdatum är tredje februari. Domaren verkar frustrerad över förseningarna, så jag hoppas att det blir av då, säger Christian Franzetti.