Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Behandling blir mer avancerad

Hud Friskvårdsverkstaden i Sala har investerat 200 000 kronor i ny utrustning som ska göra hudvården mer avancerad. ”Jag vill jobba mer medicinskt”, säger ägaren Pernilla Landegren Österberg.

Annons

I 16 år har hon bedrivet verksamhet i det flera hundra år gamla huset i Norrmanska gården. Med en anställd sysslar hon bland annat med kärlborttagning, hårborttagning och ansiktsbehandling.

– Ansiktsbehandlingen har blivit mer avancerad, säger hon.

Och för att hänga med har hon nu köpt in två nya maskiner med de klingande namnen Hydra Facial och Stimu Needle.

–Den där kommer från USA. Vår importör har hittills tagit in 18 sådana i Sverige, säger Pernilla Landegren Österberg och nickar bort mot Hydra Facial.

Den klarar av att göra tre moment, våtslipning av huden då döda hudrester tas bort, den suger upp orenheter som acne och pormaskar och avslutar med att slussa in olika serum för respektive hudtyp, något som gör att smårynkor slätas ut.

Stimu Needle öppnar upp huden med 12 små mininålar, som når olika djupt ner i huden. Det gör att hudbristningar läker. Den tar också bort acneärr, kirurgiska ärr, och fixar till ojämn hudfärg och slapp hud. Pernilla Landegren Österberg berättar att kunderna är både kvinnor och män i alla åldrar. Kvinnorna dominerar dock rejält.