Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festande lastbilschaufförer på rastplats fick bilnycklarna omhändertagna av Salapolisen

Tre lastbilschaufförer fick sina bilnycklar omhändertagna av Salapolisen sedan de natten till lördag festat loss i en förarhytt på Evelunds rastplats.

Annons

Under förra veckan genomförde polisen nykterhetskontroller och körkortskontroller över hela landet, så även i Sala. Detta hade dock inte tre lastbilschaufförer noterat när de stannat för natten vid Evelunds rastplats. Utan att tänka på att de skulle sätta sig bakom ratten dagen efter passade lastbilschaufförerna vid midnatt natten till lördag på att festa loss ordentligt.

Lastbilschaufförerna festade loss med alkohol när de stannat med sina lastbilar i Sala. De var fortfarande onyktra när de tänkte bege sig ut på vägarna igen.

–När en polispatrull ändå befann sig nära Evelund körde denna in på rastplatsen för att kontrollera läget. Poliserna såg då hur de tre lastbilschaufförerna satt och drack alkohol tillsammans i en av förarhytterna. Polispatrullen åkte därifrån men beslöt sig för att återkomma och kolla statusen på lastbilschaufförerna under lördagsmorgonen, berättar polisassistent Emil Andersson vid Salapolisen.

LÄS OCKSÅ: Polisen tog samma drograttfyllerist två gånger på samma väg

Klockan 06.00 på lördagsmorgonen dök polisen upp igen vid Evelunds rastplats. En nykterhetskontroll gjordes på de tre lastchaufförerna som då fortfarande var påtagligt berusade.

– De var i ganska dåligt skick efter nattens festande och patrullen omhändertog därför bilnycklarna för samtliga chaufförer. En av lastbilchaufförerna berättade för poliserna att han skulle ut och åka på vägarna inom en timme när nycklarna omhändertogs, säger Emil Andersson.

Han vill ge sina poliskollegor en eloge då dessa lyckades förebygga att tre berusade personer begav sig ut i trafiken.

Mer läsning

Annons