Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerpartiet och arbetsmarknaden

I en debattartikel i Aftonbladet den 2 februari skrev Annie Lööf att Centerpartiet vill införa en "inkluderande arbetsmarknad". Genom sitt ordval försöker Annie Lööf inget annat än att vilseleda och manipulera landets väljare. "Inkluderande arbetsmarknad" betyder i själva verket att partiet vill begränsa anställningsskyddet, urholka kollektivavtalen, begränsa strejkrätten, lagstifta om sänkta löner och om lönetak. Dessutom medverkar partiet till lönedumpning vid offentlig upphandling.

Det räcker inte för partiet att Sverige redan har ett av de svagaste anställningsskydden vid arbetsbrist än de flesta länder i västvärlden. OECD rankar Sverige på plats 21 av 28.

Anna-Karin Hatt, centerpartist, tidigare minister i alliansregeringen är numera vd i Almega. Almega är arbetsgivarorganisation för serviceföretagen vilket domineras av yrkesarbetande kvinnor. Anna Karin Hatt skriver på organisationens hemsida "att löneökningstakten i Sverige måste växlas ner". Hatt driver traditionell centerpartistisk politik i sin nya roll.

För Centerpartiet är det viktigare att allt mer av produktionsresultaten hamnar hos aktieägarna i stället för hos löntagarna. Carola Gunnarsson och Lars Kallsäby, riksdagskandidater för partiet, söker mandat för att genomföra vad Annie Lööf kallar en "inkluderande arbetsmarknad". Centerpartiet är knappast ett alternativ för hårt arbetande kvinnor i servicesektorn. Partiet har blivit Svenskt Näringslivs parlamentariska gren.

Kalle Lindbom, medlem i Skuggans S-förening i Sala."

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel