Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefredaktören: Nu vill vi be om hjälp

När jag började som journalist på 1980-talet handlade allt om den så kallade ”nyhetsnäsan”. Det var något nästan heligt – en magisk talang. En riktig journalist visste helt enkelt vad folk ville ha och vad som var läsvärt.

Vi var kungar i vårt eget kungarike. Hade det inte stått i tidningen, så hade det inte hänt.

Och det var inte allt som platsade som ”riktig” journalistik heller.

Att skriva på familjesidan – där bygdens folk fick reda på vem som dött, gift sig eller fått barn – var längst ner i journalisthierarkin. Men för läsarna var det ofta det viktigaste i hela tidningen. Det visade sig senare när man började mäta vad folk läste och inte läste.

Men tiden går.

I dag lever vi alla i en helt annan värld. Gudskelov, skulle jag nog vilja säga. För om man skalar bort nostalgin var det inte alls bättre förr. Åtminstone inte inom journalistiken.

I dag är det du som läsare som alltid är viktigast. Inga artiklar är ”finare” än andra och vi tar varje tillfälle att ta reda på vad de som bor på våra orter verkligen vill läsa om.

Du har säkert sett vilken stor förändring Sala Allehanda har genomgått under det senaste året – nu har vi en högklassig lokal sportbevakning, vi har blivit mycket vassare på nyheter i både Sala och Heby, vi har trots pandemin varit först med i princip alla nyheter i våra kommuner och vi är först på plats vid alla större nyhetshändelser.

Allt detta på grund av att vi lyssnat på er läsare och storsatsat på att vara en riktig lokaltidning, där Sala och Heby är världens centrum.

Och det här är bara början!

Under 2021 tänker vi fortsätta att ta stora steg framåt för att bli precis den där lägerelden som jag så ofta brukar beskriva lokaltidningen som.

Så nu skulle jag vilja be dig om hjälp. Vad skulle du vilja läsa mer om? Eller mindre? Finns det saker, människor eller frågor i Sala och Heby som vi totalt missar?

Mellan 1 och 14 februari kan du fylla i vårt frågeformulär och berätta för oss vad just du tycker. Enkäten tar runt fem minuter att fylla i och du hittar den på salaallehanda.com/tycktill

Jag ser fram emot att höra vad ni tycker!

OBS! Även ni som inte är prenumeranter kan svara på enkäten.