Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel från Sala är fånge i tunisiskt skräckfängelse

 
Fängslade Salabon Daniel Bakke
Visa alla artiklar

37-årige Daniel Bakke från Sala är en av två svenskar som utan rättegång sitter fängslad i det tunisiska skräckfängelset Mornaguia. Och eftersom det tunisiska rättssystemet nu tar semester kan svenskarna få vänta tills i höst på en rättegång.

Annons

– Jag känner en sanslös stress och vill att någon i den svenska regeringen dunkar näven i bordet, säger Christian Franzetti, som försöker hjälpa sin lillebror Daniel att bli fri.

Det var i november förra året som 37-årige Daniel Bakke på uppdrag av ABP World Group flög ner till Tunisien. Tillsammans med Örebroaren Per-Åke ”Pelle” Helgesson skulle Daniel Bakke hjälpa en norsk kvinna att få tillbaka sin fyraåriga dotter som den tunisiske pappan fört bort. Salabon och hans kollega hade endast lokaliserat barnet när de på natten den 10 november greps av polis och senare fördes till ett av världens mest ökända fängelser. I dag delar svenskarna cell med 50 andra fångar och lever på vatten och bröd.

Läs mer i ett stort reportage i fredagens Sala Allehanda.