Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför pekar mamman ut Johanna – husförsäljningen kan ha triggat dottern

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Johanna Möllers 64-åriga mamma, som knivhöggs allvarligt och överlevde, pekar i polisförhör ut sin 42-åriga dotter som misstänkt.

Det är advokaten som ställer frågan i ett polisförhör: Vem tror 64-åringa mamman det är som ligger bakom mordet på hennes make Göran Möller och mordförsöket på henne?

– Johanna, svarar mamman.

Varför skulle hon göra något sådant?

– Hämnd.

Mamman kan vid det förhörstillfället inte riktigt förklara varför hon är övertygad om det.

Men en stor del av polisförhören handlar om parets relation till sin äldsta dotter och det framgår tydligt att det fanns komplikationer.

Bland annat skulle paret sälja sommarstugan, något som Johanna Möller uppges ha haft invändningar emot. Hon har tillbringat mycket tid där med sina barn och ville ta över huset vid Hjälmaren.

Men försäljningspriset väntades bli närmare fem miljoner kronor, och mamman bedömde inte att dottern hade de pengarna. Dessutom har de ytterligare en dotter som har lika stor rätt till huset. Därför struntade de i Johannas önskan att få köpa och gick vidare med försäljningen och kontakterna med mäklare.

Mamman säger i förhör att försäljningen av stugan kan ha triggat Johanna. Att det blev bråttom för henne att agera innan huset såldes. Och med föräldrarna ur världen skulle huset bli billigare att ta över när det bara var systern kvar att lösa ut ekonomiskt, resonerade mamman.

– Det är så här det har gått till, var mammans avslutande ord i förhöret.