Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Datum satt för öppningen av den döde makens grav

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Den 15 november ska den mordmisstänkte 41-åringens före detta makes grav öppnas för en utökad rättsmedicinsk undersökning.

Västmanlands tingsrätt har beslutat om en utökad rättsmedicinsk undersökning av den 42-åriga man som avled i Arboga i augusti 2015.

Syftet är att undersöka om det kan finnas fog för misstankarna att han mördades av sin hustru, kvinnan som också är en av de misstänkta i sommarstugemordet.

Polisen i Västmanland har nu gått ut med information om när gravöppningen ska ske: den 15 november. Då kommer Gustavsbergs kyrkogård i Gustavsbergsområdet i Stockholms län att vara avspärrad och avstängd för besökare.

Transportstyrelsen har beslutat att även luftrummet ovanför kyrkogården ska vara avspärrat.

– Gravöppningen kommer att äga rum tisdagen den 15 november, säger kammaråklagare och förundersökningsledare Jessica Wenna, i ett pressmeddelande från polisen.

Polisen ber om att respekt och hänsyn visas på platsen i samband med gravöppningen. Avspärrningen och avstängningen planeras att pågå under större delen tisdagen, med reservation för eventuella ändringar.

Det var den 3 augusti som en 68-årig man mördades medans hans fru, en 63-årig kvinna, skadades allvarligt. Parets 41-åriga dotter figurerade tidigt i utredningen och greps knappt två veckor senare. Hon misstänks tillsammans med en 18-årig man ligga bakom mordet. I samma veva återupptogs utredningen av hennes makes död ett år tidigare.

Läs också: Kammaråklagare hoppas finna avgörande mordbevis i exmakens kropp