Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De tävlar i SM med matte-app

Deras app ska hjälpa högstadieelever med matematik. Idén har tagit ett UF-företag från Sala till SM för första gången.

Annons

På den regionala UF-mässan i Västerås tog Christoffer Nilsson, Emil Andersson och Linnea Sörman i UF-företaget Studera Mera UF hem en andra plats i både ”årets tjänst” och ”årets samhällsentreprenör”.

Nyligen fick trion från ABB Industrigymnasium veta att de är nominerade i Microsofts App-tävling, och kommer att tävla i SM i Ung Företagsamhet i Stockholm 26-27 maj. Det är första gången som ett UF-företag från Sala tar sig dit.

Deras produkt är en app som ska hjälpa högstadieelever med matematik. De spelar in videolektioner där de lär ut matte, på det sätt som de själva har lärt sig. Hittills har de spelat in ett tiotal videor, men appen finns i nuläget inte att ladda ner.

Än så länge är det bara en idé, att skapa en app kostar mycket pengar.

Appen riktar sig till skolor, där den ska finnas tillgänglig för elever. Men också till föräldrar som själva inte är så bra på matematik, och till nyanlända svenskar genom en textad version.

– Det ska bli spännande, säger Linnea Sörman om att tävla i SM.

Microsofts App-tävling är ny för i år. Totalt är det fyra UF-företag i Sverige som är nominerade.

– Man blir påmind om hur bra vårt koncept faktiskt är, säger Christoffer Nilsson.