Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Beslutet om kommundirektören var visst förankrat

Philip Larsson, jag har förankrat det förlängda förordnandet även om du skriver i SA 1/9 att så inte är fallet. Vid kommunstyrelsens sammanträde den 9 april tog jag upp frågan att jag hade för avsikt att förlänga förordnandet för kommundirektören och att ledamöterna fick ge synpunkter på det. Vi protokollförde inte frågan, då vi inte gjort på det sättet vid tidigare förnyande av förordnanden av kommundirektör. Det kan kommunstyrelsen förstås ändra på när det blir aktuellt nästa gång.

Vid kommunstyrelsens sammanträde den 27 augusti godkändes delegationsärendena och mitt beslut om förnyat förordnande av kommundirektör. Kommunstyrelsen ser det som positivt att ha en erfaren kommundirektör som leder kommunen i det utmanande arbete som pågår.

För samtliga chefer i Heby kommun arbetar vi med flerårsförordnanden, oftast fyra år. Såväl arbetsgivare som arbetstagare ser detta som en bra och lämplig modell. I avtalen framgår uppdrag, befogenheter och ansvar med mera. Det händer att chefer söker sig till andra jobb innan förordnandetiden har gått ut, och i de fallen gäller lagstadgad uppsägningstid.

Marie Wilén

Kommunstyrelsens ordförande (C) i Heby kommun

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel