Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt C: Reglerna gäller för alla, Hanna Westman

I SA 31/1 beklagar Hanna Westman (SBä) sig i en insändare över att hon inte fick lämna in den motion som hon önskade på kommunfullmäktige. Hon försöker göra det till en fråga om att kommunfullmäktiges övriga ledamöter inte förmår diskutera frågor kring jämställdhet.

I stället handlade det om att följa den arbetsordning som samtliga partier och samtliga kommunfullmäktigeledamöter ställt sig bakom. Arbetsordningen reglerar vårt gemensamma arbete i kommunfullmäktige och syftar till att vi dels ska följa kommunallagen och dels kunna ha ett arbetssätt som alla känner sig bekväma med.

Arbetsordningen reglerar bland annat motioner till kommunfullmäktige. Där står bland annat att motioner inte får ta upp ämnen av olika slag. Kommunfullmäktiges presidiums roll är att tillse att arbetsordningen följs. Min uppfattning är att avgiftsfri kollektivtrafik, jämställdhetssatsning kring löner, redovisning från föreningar, undersökning kring pojkar och flickors olika resultat i skolan och Agenda 2030 är olika ämnen som vart och ett kräver en utredning inför ställningstagande.

Utredningarna berör flera olika nämnder och även samverkande parter. Det är inte rimligt att behandla och besvara alla dessa frågor i ett och samma svar även om Hanna Westmans övergripande tema var jämställdhet. De regler vi varit överens om gäller alla, även Hanna Westman.

Jag är övertygad om att kommunfullmäktiges ledamöter gärna diskuterar jämställdhetsfrågor om förutsättningar skapas för detta.  

Carola Gunnarsson (C), kommunfullmäktiges ordförande

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel