Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: En vädjan – stöd dina lokala småföretagare!

Coronaviruset har skapat stora problem för kommunens småföretagare. Läget är akut och vi vill nu be dig och alla du känner att stödja oss i denna kris så vi kan fortsätta vara här för dig och din familj.

I vår kommun finns många småföretagare och anställda som varje dag kämpar för att du ska ha nära till just det du behöver. Bagare, restauranger, tobaksbutiken, cykelhandlaren, blomsterhandeln, cateringföretaget och snickaren – alla representerar vi företag som just nu kämpar för att finnas kvar även när krisen är över.

På många sätt är de små företagen Heby och Salas hjärta. De står för 36 respektive 32 procent av skatteintäkterna, vilket sammanslaget är 518 miljoner kronor. Dessutom fanns det före krisen 5861 jobb i våra kommuners små företag.

Detta kanske inte är någonting du funderat över, de har ju alltid funnits där. Det är lätt att ta för givet att man ska kunna köpa sitt bröd på det lokala bageriet eller dela goda stunder med vänner och familj på restauranger och barer. Kort och gott står småföretagen för ljusglimtar i gemene man och kvinnas vardag, vilka i värsta fall nu kan komma att försvinna.

Sedan några veckor tillbaka har vi småföretagare inte bara upplevt en inbromsning av vår försäljning, den har helt tvärstannat. Många av oss går just nu på knäna och vi vet i dag inte om vi kommer att kunna betala ut löner till våra anställda nästa månad. Vi ser våra livsverk gå upp i rök framför våra ögon.

Givetvis har vi all förståelse för att kommunens invånare är oroliga för att själva smittas eller för att bära vidare viruset till en närstående som tillhör en riskgrupp. Det är inget annat än beundransvärt att vi som befolkning gör allt vi kan för att inte utsätta oss för onödiga risker och därmed hjälper sjukvården i bekämpningen av coronaviruset.

Vi vill därför slutligen uppmuntra dig som bor i Heby och Sala att även fortsatt stödja oss, dina lokala småföretagare, på det sätt du kan.

Om du inte tillhör en riskgrupp: Handla hos din butik på hörnet, unna dig ett besök hos det lokala bageriet på vägen hem, ta take-away från din kvarterskrog, köp cykeln nu som du hade tänkt köpa senare i vår.

Om du tillhör en riskgrupp: Berätta vad du behöver så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig utan att du behöver utsätta dig för onödiga risker som kan riskera din hälsa, samtidigt som du kan ta del av bra tips och inspireras hemifrån.

Ingen insats är för liten. Om du gör vad du kan, så lovar vi att göra allt som står i vår makt för att finnas kvar när den här krisen blåst förbi. Tillsammans kan vi se till att företagen i Heby och Sala inte stannar utan fortsätter att hålla öppet i och genom krisen.

Charlotte Wall, ordförande Företagarna i Heby

Niklas Hellstrand, ordförande Företagarna Sala

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel