Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt L: Kritik och gnäll är helt olika saker

Det är väldigt bra att ge kritik, samt att kunna ta kritik. Jag välkomnar båda, och tycker nog att de kritiska samtalen är bland de viktigaste man har som politiker. Sådan kritik är nämligen konstruktiv. Annika Palmqvists insändare från den 22 november är inte det minsta konstruktiv, vilket jag beskrivit i min debattartikel från den 26 november.

Därför blir det lite kafkaartat när samma Palmqvist, i stället för att be alla politiker om ursäkt, den 1 december i stället försöker framställa det som att jag inte kan ta kritik. Jo, det kan jag, men smutskastning av lokala politikers goda vilja ställer jag som sagt inte upp på. Det finns ingen kritik i Palmqvists insändare.

För att något ska kunna kvalificera som kritik krävs det faktiskt lite mer än att skriva att man inte gillar något. Det behövs även att man skriver hur det hade kunnat göras annorlunda och vad man då hade behövt avstå ifrån. Annars är man inte en kritiker, utan bara en gnällspik.

Mårten Hemström (L)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel