Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt L: Lång väg att gå för S+C enligt Lärarförbundets skolranking

Svar till ”styret” i Heby (SA 11/11).

Det är bra att ni har kvar målsättningen att skolorna ska tillhöra landets bästa, men utvecklingen går ju åt fel håll!

Enligt Lärarförbundets skolranking ”Bästa skolkommun 2020” hamnar Heby kommun på plats 285 av 290 kommuner i Sverige. På meritvärde hamnar kommunen på plats 270 från 239(år 2019), Godkända elever i åk 9 på 281 från 274 och antal elever som fullföljer gymnasiet på 278 från 211. På andra områden sjunker kommunen också. Resurser till undervisning -34 placeringar, lärartäthet -75, friska lärare -134.

Men det är klart, det har väl förändrats över tid…

Att lämna över allt ansvar på elever, föräldrar och lärare känns oansvarigt, vi inom politiken måste ju se till att det finns resurser i skolan för att underlätta. Det är bra att ni tycker att det finns ett bra samarbete med polisen, men menar ni verkligen att det är ett polisärende om det finns droger på skolan? (Sarkasm), det är klart det är. Det är där samarbetet kommer in.

När det gäller skolskjutsarna är det möjligt att nuvarande riktlinjer är de samma som när alliansen styrde, men ni menar alltså att vi inte skulle vilja se över dessa, får vi inte det? Men faktum är ju att det har blivit indragningar där, så att en del elever får sitta sammanlagt två timmar i buss varje dag.

När det gäller vår ersättarplats i utbildningsnämnden så har den varit vakant på grund av sjukdom, men vi jobbar gemensamt inom oppositionen och får information därifrån. Det som är överraskande är att ni i ”styret” är så himla nöjda med allt.

Politik handlar om att vilja, prioritera och agera. Och vi väljer att agera.

Niclas Vesterlund (L), Heby

Anne-Charlotte Mattsson (L), Heby

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel