Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt L+M: Salas Bästa skryter om sådant som andra gjort

Svar på Salas Bästas debattinlägg i SA 27/11.

Det är bra att skryta ibland, men det är bättre att göra det över saker som man har gjort än över saker som man inte har gjort. Vi kan bara konstatera att Salas Bästa nu skryter över saker som andra i kommunen har jobbat för.

Låt oss börja med att det ska finnas en ”grundläggande trygghet”. Det vill så klart alla partier, men Salas bästa prioriterar faktiskt inte det. I sitt budgetförslag lade detta parti kraftiga besparingar på kommunstyrelsen, alltså på den del av kommunen som sysslar med just ”grundläggande trygghet”.

På samma sätt är det med debattartikelns efterlysning av ”omsorgsfullt omhändertagna parker”. Dessa sköts av kommunstyrelsen, som Salas bästas Hanna Westman ville ge ett ”stålbad”, enligt hennes egna ord i talarstolen på kommunfullmäktige den 26/10 i år. Samma sak gäller ”vägar och torg”. Dessa satsningar kostar, Salas bästa! Pengar till vägar och torg växer inte fram i ett ”stålbad”.

Mest underligt är dock att debattörerna hävdar att satsningar på ”fritidsaktiviteter” är något utmärkande för just Salas bästa, när partiet i själva verket budgeterat för kraftiga nedskärningar i just kultur- och fritidsnämnden.

Att ta åt sig äran för saker som man inte har gjort är inte heller i sin ordning. Att idrottshallen i Ransta skulle vara Salas bästas förtjänst är helt enkelt inte sant. Att politikerna i det partiet skulle vara drivande för tillväxten av utvecklingsområden rimmar också illa med deras budgetnedskärningar, som riskerar att slå mot plan- och utvecklingsenheten. Så skapas ingenting av den planberedskap de utlovar i debattartikeln. Visst fanns det ett budgetförslag som avsatte medel till en satsning på just detta, men det var inte Salas Bästas.

Vi efterlyser mer sanningsenliga debattinlägg från Salas bästa i framtiden. Nu osar det bara desperation.

Mårten Hemström (L), gruppledare

Erik Hamrin (M), gruppledare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel