Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt L: Meningslöst att argumentera mot Hanna Westman (SBä)

Slutreplik.

Jag blir alldeles yr av alla underliga argument och felaktigheter i Hanna Westmans text.

Först försvarar hon att SD sparar 5,2 miljoner på skolan genom att flytta kulturskolan, så att det inte går att spara på den, så att man i stället måste spara på grundskolan. Sedan argumenterar hon mot Liberalernas budget, som inte ens existerar. I hennes text har nämligen Liberalerna lagt en egen budget, trots att Liberalerna inte är sådana populister som bara vill rida på missnöje och misstro. Liberalerna är ett seriöst parti, som i stället samarbetar tillsammans med andra partier om en gemensam budget. Då får man inte igenom precis allt man önskar, men man får i alla fall igenom något, och detta gynnar i vårt fall eleverna mycket mer.

Detta vet naturligtvis Hanna Westman, men hon låtsas inte om det. Den som lägger en egen budget, som Salas Bästa gör, kan nämligen lägga in precis vilka siffror som helst. Ett sådant parti behöver inte kompromissa med andra partier och behöver inte heller ta ansvar för sin budget, då den inte är skriven för att styra kommunen med, utan för att marknadsföra det egna partiet. I själva verket vill även L ge mer pengar till skolan än i dag, men L kommer längre med att påverka ett av de budgetförslag som ska styra kommunen i stället för att gasta med en fantasiprodukt.

Om sanningen ska fram så kan SBä inte samarbeta med andra partier, utan lämnar alla samarbeten de är med i och säger nej till att ingå i olika konstellationer för att de vill slippa ta ansvar. De försökte även få med oss i att lämna Alliansen med argumentet att man vinner på det när det går dåligt för kommunen. På så sätt påverkar de inte skolan någonting alls, men det låter bra i vissas öron. Det finns en viss sorts människor som älskar sådan plakatpolitik. De som gillar SBä kan dock fundera över vad detta politiska spel från SBä har gett skolan. Svaret är: inte ett öre.

Nu undrar Hanna Westman vad vi ska spara på, men den frågan borde hon i stället ställa till sitt eget parti och till sig själv, för genom att vägra att samarbeta med andra, vägra kompromissa sig fram till en ansvarsfull budget, har hon helt försummat alla möjligheter att påverka skolans värld. Sådana partier går det inte att ha något samarbete med.

Mårten Hemström (L), vice ordförande i skolnämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel