Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt L: Salas politiker har inte brist på kunskap och idéer

I tider av neddragningar finns det alltid några olyckskorpar. En olyckskorp ser bara elände och förtvivlan och överdriver alltid i målande ordalag. Annika Palmqvist beter sig som en sådan i sin insändare (SA 22/11). För henne räcker det inte med att konstatera att skolan och vård och omsorg måste spara lite under nästa år, utan för henne blir det att ”verksamhet efter verksamhet i Sala faller samman” och att ”ropen från vård och omsorg är höga”. Personalen har inte för mycket att göra, utan de ”går på knäna”.

Vi politiker är helt värdelösa enligt den här typen av smutskastare. När vi precis har suttit på kvällar och helger, och är fullständigt slut efter att äntligen ha fått ihop budgeten, nästan helt utan arvoden, och helt utan hjälp från Annika Palmqvist, så är ändå omdömet om oss att vi ”står som handfallna”.

Jag kan bara säga att jag har haft drömmar om allt ifrån Salas Bästa till Centerpartiet på nätterna, suttit på luncher och raster för att trixa ihop kompromisser med andra partier och kommit hem och lagt mig i soffan och nästan varit helt slut, bara för att en timme senare gå på ett helt oavlönat möte för att hitta åtgärder. Vår kommunstyrelses ordförande går knappt att få tag på, för att han har så mycket att göra. Vi är några få i Sala som gör detta, bara några få. Alla har möjlighet att engagera sig politiskt och göra något för medborgarna, men det är vi som har valt att göra det, på bekostnad av mycket annat. Att då skriva att vi saknar handlingskraft är faktiskt oförskämt. Har Annika Palmqvist ens varit på ett politiskt möte?

Är det något vi gör så är det att visa handlingskraft, och det gör vi från höger till vänster, med en ambition och en vision om att göra Sala bättre. Jag är helt övertygad om att samtliga engagerade kommunpolitiker i den här kommunen visar just handlingskraft. Jag kanske inte alltid håller med om andra partiers förslag och åsikter, men jag ser engagemanget och handlingskraften. När många andra ligger på soffan och tittar på Bonde söker fru sitter vi på möten för att försöka gynna våra lokala bönder. När många andra är på älgjakt sitter vi och vänder på varenda krona för att få mer pengar till skolan.

Palmqvist ställer den retoriska frågan ”Är det brist på kunskap och idéer som gör att inga förslag på förbättringar hörs?”. Ja, om du nu sitter inne med all denna kunskap, varför går du inte med i ett politiskt parti själv?

Mårten Hemström (L)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel