Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt L: Slarvigt beskrivet – men kritiken mot SD är befogad

Replik till Sverigedemokraternas debattartikel den 23 oktober.

Magnus Edman (SD) och Joel Liljeqvist (SD) har helt rätt i att vi i vår kritiska skrivelse uttryckte oss felaktigt om SD, och därmed att vi skrev en felaktighet om SD. Ja, vi tar på oss att vi uttryckte oss slarvigt om SD gällande det i kommunstyrelsen fattade beslutet att bygga en ny större skola på Åkra. Nej, SD klubbade faktiskt inte igenom det slutgiltiga beslut som fattades gällande ny skola på Åkra. Vi var slarviga med vår sammanfattning. Det ber jag om ursäkt för. Jag kan även passa på att be om ursäkt till socialdemokraterna, då de ju inte heller klubbade igenom det beslut som fick flest röster. Jag tycker dock att andemeningen i vår kritiska skrivelse i sak stämmer, om man bortser från det där med klubbandet av beslut.

När man, som vi, uttryckt oss så slarvigt om SD:s delaktighet i beslutet om ny skola på Åkra är det rätt befriande att SD ändå i sin debattartikel själva väldigt tydligt förklarar att de faktiskt lade ett förslag om att bygga ny skola på Åkra, samt att de vill att den nya skolan byggs större än den gamla skolan. Man kan nästan säga, lite slarvigt, att SD argumenterar åt oss. Ja, jag är så vågad att jag faktiskt på allvar menar att en skola som byggs för 120-130 fler elever är en större skola. Även om SD har en logisk förklaring till att antalet platser utökas så blir inte skolans storlek oförändrad.

SD ville i sitt förslag, i likhet med S, C och M, bygga en ny större skola på Åkra, men SD lade ner sina röster i den slutgiltiga röstningsomgången då deras eget förslag ej tog sig vidare. Ja, en omröstning i kommunstyrelsen kan vara oerhört spännande. Att SD:s förslag skiljde sig avseende antal elever och angav en inriktning på kommande skola ändrar ej sakförhållandet. Det finns visserligen grader i helvetet, men här är gradskillnaden enligt min uppfattning oerhört svår att mäta. Även om jag har full förståelse för att SD inte vill bli felaktigt anklagade för att ha fattat ett, enligt min uppfattning, dåligt beslut, så kvarstår faktumet att SD föreslog en ny skola på Åkra, och att skolan skulle byggas för betydligt fler elever än den utdömda Åkraskolan. Liberalernas kritik mot en ny skola på Åkra berör därför i allra högsta grad även SD, trots att de faktiskt inte klubbade igenom det slutgiltiga beslutet.

Mona Johansson (L), ordförande för Liberalerna i Sala, ersättare i Kommunstyrelsen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel