Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt L: Vi fortsätter vara drivande i skolpolitiken

Liberalerna i Sala kommer att fortsätta att vara drivande i skolpolitiken i Sala. Vi gör detta för att vi är bekymrade över utvecklingen, men även för att vi tror att den ljusnande framtiden tillhör våra elever – om vi politiker gör rätt.

Kunskapsfokus är väldigt viktigt för oss. Skolan har blivit så illa överlastad med andra mål och krav att kunskapen nästan drunknar. Den nya mediaenheten arbetar redan nu med läsfrämjande insatser och det är sådan verksamhet vi vill prioritera.

Alla lärare vet hur poänglöst det är att delta i gemensam fortbildning som inte är värd namnet. Den är nog avsedd att vara inspirerande, men riskerar snarare att bli dränerande. Vi vill därför slopa obligatoriska fortbildningskurser för lärare och ersätta med individuella fortbildningskonton. Lärarna själva vet vad de behöver.

Om det finns intresse bland lärarna vill vi även avskaffa den reglerade arbetstiden för lärare. All tid utöver lektioner och möten ska ske när och var läraren vill, för det är läraren som vet bäst vad som ger högst kvalitet och arbetsglädje. På så sätt tror vi att det kommer att bli mer attraktivt att jobba som lärare i just Sala, så som det har blivit när detta införts på Täby enskilda gymnasium.

Vi vill även ha mer kontakt mellan lärarfack och politiker. Det nystartade projektet mot hot och våld i Salas skolor är ett exempel på hur bra en sådan kontakt kan vara. Och allt detta tror vi kommer att lyfta Sala som skolkommun.

Mårten Hemström (L), gruppledare för Liberalerna i Sala  

Isa Österberg (L), vice ordförande i skolnämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel