Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt L: Vi vill inte ha stor skola på Åkra

 
Splittringen i Allians för Sala
Visa alla artiklar

Vi beklagar Salas Bästas avfärd från Allians för Sala. I dagsläget är Liberalerna i Salas avsikt däremot att fortsätta i allianssamarbetet. Vi i L vill dock tydliggöra att vi inom Allianssamarbetet gett uttryck för att vi, liksom Salas Bästa, motsätter oss en stor skola på Åkra. Hanna Westmans kommentar om att ”det var klart och tydligt från de övriga att de inte var intresserade överhuvudtaget att lyssna på vad vi hade att säga” kan vi i L därför inte kännas vid. Under den här mandatperioden har L och SBä snarare haft en samsyn i flera frågor, vilket vi även kommunicerat, bland annat via insändare. Båda har tydligt valt att fokusera på grundskolan i tider av neddragningar.

Vi delar dessutom SBä:s åsikter om att det skulle vara helt fel att bygga en stor skola på Åkra. Vi vill verkligen inte att detta görs och vi motsätter oss ett sådant beslut. Hade vi i L fått bestämma så skulle det inte läggas förslag om att bygga en stor skola i ett så pass segregerat område som Åkra. Att bygga in segregationen från början är enligt vår uppfattning inte ett lyckat koncept, utan något som kan få svåra följder. Vi tror att om det byggs samhällsinstitutioner i redan socioekonomiskt utsatta och segregerade områden utvecklas parallellsamhällen. Sala måste i stället arbeta för att alla kulturer och livsstilar kan trivas och utvecklas tillsammans!

Vi säger som vi sa när ritningarna för Ransta skola var klara: Det blir inte som vi vill, men det blir en kompromiss. Vi i L kommer nu aktivt att arbeta för att ett eventuellt genomklubbande av en stor skola på Åkra följs av ansvarstagande kvalitetsinsatser. För oss i L ligger fokus nu på att skolan, för elevernas bästa, blir rätt utformad och att Sala nu mer strukturerat än tidigare arbetar med integration.

Mårten Hemström (L), gruppledare för L i Sala

Isa Österberg (L), skolnämndens vice ordförande

Mona Johansson (L), ordförande för L i Sala

Agne Furingsten (L), vice ordförande för L i Sala

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel