Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt M: Det måste finnas sanningar i kritiken mot Salas styre

Replik på Socialdemokraternas insändare från den 9/7 med flera angående Salas ekonomi och hur vi får ordning på Sala.

Det är nu väldigt mycket debatt om kommunens ekonomi! Socialdemokraterna mässar som ett mantra, bland annat i sin insändare från den 9/7 om hur dåligt alliansen styr, hur ekonomin är körd i botten, hur vi är inne i en kris som ej går att ta sig ur och att vi inte gör någonting alls för att förbättra situationen.

Att kritisera är oppositionens uppgift och det är bra, men det måste också finnas sanningar i kritiken! Annars sviker vi inte bara vår egen integritet utan er därute! Medborgare! Väljare! Ni som gett oss politiker förtroendet att föra er talan.

Själva driver Socialdemokraterna sedan igenom ett ”program” med 18 punkter som till exempel att kommunen ska bli lånefri, ALLA investeringar ska stoppas, ekonomiska principer för god ekonomisk hushållning ska införas, nettokostnader får aldrig överstiga skatteintäkter med mera och slår sig på bröstet för att man hittat receptet på ekonomi i balans.

Många av de 18 punkterna är punkter som Alliansstyret de facto redan jobbar hårt med tillsammans med duktiga tjänstepersoner som lägger ner sin själ i att hitta lösningar för att vända resultatet vilket ju också gång på gång bevisas ger effekt.

Andra punkter är rena visioner som väl alla kan vara eniga är bra att uppnå men de är ju just bara ord. Inga konkreta förslag HUR man till exempel ska bli lånefri. Hur det skulle kunna vara möjligt att stoppa alla investeringar? Investeringar som kanske är nödvändiga för att vi ska kunna tillhandahålla lagstadgad verksamhet till exempel.

Vi ska utöva principer om god ekonomisk hushållning. Det är väl självklart! Förutom det lyser konkreta förslag som bevisligen skulle ”göra Sala fantastiskt igen” med sin frånvaro. Och någon månad efter att detta program klubbas igenom, stoppar oppositionen med S i spetsen de åtgärder skolförvaltningen gett på förslag för att få ekonomin i balans. Det blir ju så motsägelsefullt. Speciellt när man själva inte har några motförslag.

Så Socialdemokraterna påstår att de kan vända ekonomin, utan konkreta förslag, samtidigt som de stoppar förvaltningarnas nödvändiga och ack så viktiga åtgärder för att få en ekonomi i balans. Och genom att lägga mer tid i media för att påtala alliansens brister. Är det verkligen ett sätt som kan göra ”Sala great again”?

Vi moderater tycker redan att Sala är fantastiskt. Människorna som bor här, vår vackra miljö! Potentialen att kunna växa på ett sunt, positivt och ekonomiskt hållbart sätt. Det vill vi lägga energi på.  Inte dessa konstanta och oerhört tröttsamma utspel där man inte håller sig till sanningen! Sala ÄR ”great” och det vill vi fortsätta kämpa för.

Sen funderar vi också på valet Ulrika Spårebo gör att citera Donald Trump som uppenbarligen borde stå väldigt långt från Socialdemokraternas värderingar. Det är lite märkligt i våra ögon.

Moderaterna i Salas kommunfullmäktigegrupp

Erik Hamrin, Viveca Molin, Tomas Bergling, Martin Eriksson, Michael PB Johansson, Gunnar Larsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel