Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt M: Inte svartmålning att påtala faktum

Slutreplik.

Det stämmer så klart, som Socialdemokraterna påtalar (SA 2/12), att alla partier på vänstersidan tillsammans med SD ställde sig bakom den nu antagna budgeten. Det är bra att det förtydligas.

Men i övrigt har Socialdemokraterna fel i det man anför. Att deras budget vann med stöd från just Sverigedemokraterna är inget vi lägger någon värdering i, men det verkar vara ett väldigt känsligt område för Socialdemokraterna själva. Att man inte vill förknippas med SD får stå för dem, men det är inte svartmålning att påtala ett faktum.

Vidare har Socialdemokraterna fel i att Alliansens budgetar tidigare antagits med stöd av Sverigedemokraterna. SD har, fram tills nu, lagt ner sina röster till förmån för sitt eget förslag, vilket är det brukliga. I år tog de däremot aktivt ställning och stödde S-budgeten. Rätt ska vara rätt.

Moderaterna vill med insändaren göra det tydligt att vi anser att ett köp av lasarettet (vilket skulle inkludera såväl mark som byggnader) vore ofördelaktigt och en felprioritering. Varför skulle vi behöva köpa fastigheten för Salabornas skattekronor bara för att kunna föra en konstruktiv dialog med någon som vill utveckla den?

Det ifrågasättandet är varken obstruktion eller bristande respekt för den demokratiska processen som sådan. Det finns en orsak till att vi reserverade oss mot fullmäktiges beslut att anta denna budget.  

Formuleringen kring ”att ge kommunen framtidstro och göra Sala till en framgångsrik kommun med satsningar på skola, vård, bostäder och bättre möjligheter för näringslivet samt en ekonomi i balans” ställer nog alla partier upp på.

I vår plan för att komma dit ingår dock inte dyra inköp av vare sig lasarettet eller marken det står på.

Salamoderaternas kommunfullmäktigegrupp

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel