Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt M: Ja, vi vill att Sala ska växa

Signaturen ”Skatteintäkter” frågar i sin insändare (SA 26/2) om vi verkligen vill att Sala ska växa. Moderaterna vill med denna insändare leverera vårt svar på frågan och på hur vi jobbar med den.

Svaret är att ja, vi vill att Sala ska växa. Som den mysiga småstad den är så har Sala en otrolig potential att bli den plats fler kallar sin hemstad. Dess charm tilltalar de som bor här eller reser hit. Vi har två större städer på en halvtimmes avstånd och lite drygt en timmes resa till huvudstaden. Det är något som gör att Sala kan vara bostadsort för den som arbetar på annan plats. Detta förstärks av att Sala också är en knutpunkt för vägtrafik och har goda järnvägsförbindelser. 

Vår stad är en vacker plats, med en stark företagarkultur och stora kulturhistoriska tillgångar. I nära anslutning till centrum finns mark och planer på nya bostadsområden med bostadsrätter, radhus och kedjehus. Vi i styret arbetar också för fullt med att ta fram detaljplaner för verksamheter. Både den som vill flytta hit för att bo, men också den som vill flytta hit, eller expandera, sin verksamhet här kommer snart att kunna finna det den söker i Sala. 

Men skribenten sätter fingret på en annan viktig aspekt som vi Moderater driver genom vårt styre inom Alliansen. När Sala växer så ska det vara på ett ekonomiskt hållbart sätt. En viktig förutsättning för detta är att alla som kan arbeta ska arbeta, sträva mot eller vara självförsörjande för att på så sätt bidra till våra gemensamma resurser för välfärden och ett fungerande samhälle. För oss innebär det till exempel att vi ser till att bygga bostäder som den boende investerar i, det borgar för långsiktigt ägande och är en upplåtelseform som det finns efterfrågan på.

Vi driver på för att Sala ska förbli den trygga stad det är. Här handlar det om initiativ för bättre belysning, trygghetskameror där behov finns och andra projekt som skapar trygghet. 

Salamoderaterna verkar för ordning, reda och kunskapsfokus i skolorna. En bra skola med tydliga krav och hög kvalitet är viktigt för oss. Att Salas unga får med sig rätt kunskaper ut i vuxenvärlden är centralt. Bra skolor är även det något som lockar till inflyttning, enligt oss.

Sammanfattningsvis tycker vi Moderater som sagt att svaret på den första frågan är ett rungande ja. Vi vill att Sala ska växa och precis som skribenten tycker vi att det ska ske på ett ekonomiskt hållbart sätt. Bra bostäder, säkrad trygghet och skolor av hög kvalitet är några av de huvudfrågor vi driver för att vi ska nå det målet.

Erik Hamrin (M), förste vice ordförande kommunstyrelsen

Gunnar Larsson (M), ersättare kommunstyrelsen

Viveca Molin (M), ledamot skolnämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel