Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt M: Kasta inte sten i glashus

Den som läser den nästan samlade oppositionens insändare slås ganska fort av tomheten i argumentationen som anförs. Socialdemokraterna och deras stödpartier försöker göra gällande att man som opposition inte har något ansvar för det beslut som man i samarbete med Sverigedemokraterna drev igenom i kommunstyrelsen.

Ett beslut som, precis som kommunalrådet påpekat, kostat skattebetalarna åtskilliga hundratusentals kronor. Det beslutet har oppositionen fullt ansvar för. Det har inte föregåtts av dålig planering, utan utförlig utredning. Det har inte föregåtts av okänslighet för naturmiljön, utan utförlig dialog och plan om hur Gröna gången ska göras säker och trivsam efter avverkningen. 

Det enda oklara besked som har förekommit är det som oppositionsrådet formulerade. Ett beslut som är så otydligt att hon senare gått ut i Sala Allehanda för att förklara att det inte var tänkt att efterföljas som det var skrivet. 

Om oppositionen hade önskat att den viktiga avverkningen av riskträd skulle få slutföras enligt experternas rekommendation borde man inte ha beslutat att ”stoppa avverkningen omedelbart”.

Och man borde i det läget definitivt inte anklaga andra för att skylla ifrån sig.

Erik Hamrin (M), förste vice ordförande i kommunstyrelsen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel