Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt M: Ransta ska utvecklas i samklang med Ranstaborna

Det finns, som Socialdemokraterna i sin insändare den 8/1 påpekar, helt klart ett stort politiskt engagemang i frågor som rör Salas utveckling. Att det är bra att Sala lockar till sig invånare som arbetar och bor här samt företag som skapar arbetstillfällen verkar alla vara överens om.

Moderaterna och hela Alliansen har länge påtalat och arbetar hela tiden för att Sala ska växa på ett ekonomiskt hållbart sätt. Det kommer vi fortsätta att göra. Att förstärka möjligheterna att ta fram detaljplaner var ett prioriterat område i vår budget och till skillnad från den bild som Socialdemokraterna gärna målar upp så går arbetet framåt. Men den snabbaste vägen är inte alltid den bästa.

Under tiden detaljplanen för Bältarhagen varit på samråd har vi fått ta del av synpunkter och tankar från såväl privatpersoner som föreningar och företagare i Ransta. Ranstas invånare vill se att utvecklingen av Ransta tar sin början i bygget av det trygghetsboende på Norrängen som man efterfrågat länge och det finns också ett stort engagemang för det skogsområde som den nya detaljplanen till del omfattar.

Ransta har en stark sammanhållning bland annat genom sitt aktiva föreningsliv och den återkoppling vi nu får har stor förankring i samhället. När Alliansen tidigare uttryckt att vi vill prioritera Norrängen så är det som svar på den återkopplingen.

Bältarhagen är en bra och väl genomarbetad detaljplan. Viktor Kärvinge (S) och Stefan Axinge (S) gör gällande att det arbetet som ligger bakom den nu är att betrakta som bortkastat. Så är inte fallet. Alliansens ambition är att Bältarhagen ska justeras med avseende på vissa av kommentarerna från samrådet och sedan ska den antas. Under tiden som det görs tänker vi också arbeta för att så snart som möjligt påbörja bygget av trygghetsboendet.

Ransta ska växa i samklang med Ranstabornas idéer om den egna ortens utveckling. För oss är det rätt väg framåt när kommunen växer.

Erik Hamrin (M), förste vice ordförande kommunstyrelsen

Tomas Bergling (M), ledamot kommunstyrelsen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel