Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt M: Sala behöver fler arbetstillfällen för unga

Vi moderater förstår vikten av att ha ett jobb att gå till. Ett arbete innebär egen försörjning, trygghet och möjligheten att påverka sitt eget liv. Verklig frihet och självständighet börjar med en egen inkomst. Att se till att det i Sala hela tiden tas steg för att skapa nya arbetstillfällen är något som vi värnar. Kommunen ska bygga sin framtid på sina styrkor.

Det är lätt att se att Salas läge som trafiknav för vägen norrut längs 56:an och riksväg 70 mot Dalarna gör oss till en ort som många passerar. Därför vill vi jobba för att en snabbmatsrestaurang etablerar sig vid någon av våra genomfartsleder.

Det finns platser att bygga en sådan restaurang och intresse från entreprenörer bör gå att skapa. Snabbmatsrestauranger är den typ av arbetsplats som skulle skapa ett flertal jobb åt de unga arbetssökande som finns i Sala i dag.

En restaurang inbjuder också till ett stopp och kanske passar man på att se sig om i stan när man ändå stannar för att ladda batterierna. Och på tal om batterier så skulle det vara möjligt att förbereda för laddstolpar vid ett sådant här bygge. Det är dels bra för miljön och dels ger det ytterligare en orsak för förbipasserande att stanna ett litet tag extra i Sala.

Det finns flera platser där vi tror att detta kan bli av. Ett av dem som vi kommer att tänka på är tomten mitt emot Lidl vid rondellen på väg 56. En plats nära stan som otaliga resenärer passerar varje dag. Här finns alla förutsättningar för en restaurang att funka och med sin närvaro ha många positiva effekter på Sala.

Det här är en av de saker vi från Moderaterna kommer att verka för framåt.

Erik Hamrin, Gruppledare

Tomas Bergling, ledamot Kommunstyrelsen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel