Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt M: Sanning och fakta verkar inte vara viktigt för Salas Bästa

Slutreplik på Salas Bästas debattinlägg.

Om vi tappade hakan en smula efter Salas Bästas första insändare angående att föreningslivet ska ta över verksamheter inom kultur- och fritidsförvaltningen, tappar vi hakan ända ner i backen nu när vi läst deras inlägg med svar på vår replik.

Att hålla sig till sanning och fakta verkar inte Salas Bästa tycka är så viktigt utan de slänger ur sig både det ena och det andra som inte bara är lögner utan även falska påståenden om saker vi sagt/skrivit.

Så låt oss gå in på lite fakta:

► Vi har INTE röstat emot bygglovet för kabelparken! Vår ordförande i bygg- och miljönämnden, Peter Molin, har tillsammans med föreningen arbetat för att hitta en bra lösning för dem! Då Salas Bästa har representanter i bygg och miljö borde de ha koll på det.

► Vi har ALDRIG utgett oss för att vara kultur och fritids räddare. Vart läser Salas Bästa det?

► Vi har ALDRIG påstått att skolan och annan lagstadgad verksamhet INTE är viktigast för oss. Hur kan man komma fram till den slutsatsen? Salas Bästa håller ju dessutom med oss om att en kommun består av mer än bara lagstadgad verksamhet. Så hur ska de ha det?

► Vi har INTE sagt att all verksamhet ska ske i kommunal regi. Snarare tvärtom. Vi hyllar privata initiativ och företagande och ett rikt och drivande föreningsliv. Ingenstans säger vi något annat.

Vi kan fortsätta med deras påståenden men stannar här av respekt för er läsare. Långa ”svammeltexter” överlåter vi åt Salas Bästa.

Och hur tänker sig Salas Bästa att det ska vara möjligt att ersätta utbildad personal med ideella krafter? Det är inte bara verklighetsfrämmande, utan också ett hån mot alla dem som i dag har som arbete att sköta våra anläggningar.

Salas Bästa säger att vi inte har några konkreta förslag. Det är inte en tävling i vem som slänger ur sig flest idéer utan det är de genomförbara som faktiskt betyder något. Vi moderater jobbar ständigt med att ta fram förslag som vi noga utreder innan vi lovar guld och gröna skogar till våra väljare. Vi har dessutom en stolthet i en ideologi och en linje som vi följer och står fast vid. Att svänga hejvilt åt alla håll och enbart följa en populistisk agenda, oberoende av om man går S, MP och V:s eller andras ärenden, får stå för Salas Bästa.

Vi kan till sist konstatera att vi fortfarande inte fått svar på vår kärnfråga, hur tänker sig Salas Bästa att detta ska genomföras? Det finns inga kalkyler, inga underlag, inga förankringar i föreningslivet.

Tomas Bergling (M), vice ordförande kultur- och fritidsnämnden

Viveca Molin (M), ledamot skolnämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel