Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Missionskyrkan, be om ursäkt till alla HBTQ-personer i Sala

Artikel 11 av 20
Sala Pride 2019
Visa alla artiklar

Annons

Missionskyrkan backar nu totalt och medger att de har gjort fel. Det vill säga, de medger att de har brustit i sina rutiner. De beklagar oron de skapat i församlingen och i kommunen.

Ingenstans beklagar de att HBTQ-personer farit illa av deras agerande.

Det är klart att den negativa uppmärksamhet som riktats mot Missionskyrkan har givit effekt. När skolnämndens presidium sen går ut med beskedet att beslut är taget om att stoppa all barn- och utbildningsverksamhet i Missionskyrkans lokaler måste det ha hettat till ordentligt. Naturligtvis vill de inte förlora samarbetet med Sala kommun!

Problemet är att det är för sent. Skadan är redan skedd. Går den alls att reparera?

Förtroendet för Missionskyrkan är i botten.

Vad som skulle krävas för att reparera skadan vet jag faktiskt inte.

HBTQ-personer utsätts för bristande bemötande och kränkande behandling varje dag. Diskriminering, hot och hat. Att en kyrka, vars budskap ändå är "älska din nästa såsom dig själv", utsätter HBTQ-personer för ytterligare kränkning och diskriminering är ofattbart.

Det minsta en kunde begära är att Missionskyrkan ber Föreningen Sala Pride om ursäkt, men också att ursäkten omfattar alla HBTQ-personer i Sala kommun.

En utredning kring Sala kommuns avtal med Missionskyrkan, som Socialdemokraterna begärt, är fortfarande på sin plats. Frågan är hur tungt HBTQ-personers perspektiv väger i vågskålen och hur mycket de mänskliga rättigheterna är värda i sammanhanget. Styret i allians för Sala har en hel del att bevisa.

Johanna Ritvadotter (V)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons