Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Oförskämt av Salas Bästa att beskriva vår hållning på det viset

Replik på Salas Bästa debattartikel (SA 18/9).

Hanna Westman skriver i sin debattartikel: ”Men viljan måste först och främst finnas där. Gör den inte det faller idén".

Det är oförskämt att beskriva vår hållning på det sättet. Vår hållning utgår från olika aspekter som styr vårt uttalande, bland annat går det inte att ha en seriös diskussion om utgångspunkterna är så starkt förenklade som Salas Bästa faktiskt framställer dessa frågor. Vi vill framhålla att våra föreningar är intresserade av att diskutera och skapa olika lösningar i olika frågor. Men för att det ska bli seriösa diskussioner måste det vara förankrat, både hos politiker och tjänstepersoner men även hos föreningarna.

Men det måste också utgå från den verklighet som är, det går inte att exempelvis jämföra en förenings skötsel och drift av en anläggning (Tärnabadet) som är liten, endast öppen några månader om året och som enbart har en inriktning mot allmänheten, med att ansvara och genomföra drift och skötsel av en simhall. Ett ansvar som innebär att serva både allmänhet, skola och föreningar. Likaså kommer ju det att vara oerhört ansvarsfullt att en förening ska ansvara för att fördela tillgången till en anläggning mellan allmänhet, olika föreningar och andra aktörer som kan ha intresse av att ha tillgång till halltider, grästider eller bassängtider.

Att Västerås SS har en vision av att äga en egen simhall är en vision där de inte ska "drifta" en verksamhet som har ett åtagande mot en allmänhet och andra föreningar. Men deras vision är också sprungen ur det faktum att deras stora verksamhet inte får plats eller släpps in i de arenor som finns i Västerås i den utsträckning de önskar.

Det är inte rätt att göra politiska utspel genom att blanda in föreningarnas verksamheter utan att ha diskuterat och undersökt detta innan man går ut i "pressen". Vi vill heller inte delta i att skapa polariseringar genom att ställa verksamheter mot varandra. Polariseringar där exempelvis skola ställs mot föreningsliv får hanteras av det politiska livet.

Åke Lantz, ordförande IFK Sala

Lars Nilsson, ordförande Sala Simsällskap

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel