Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt S: En retorisk fint från Hamrin (M)?

I ett ytterst märkligt debattinlägg ondgör sig Erik Hamrin, gruppledare för Moderaterna i Sala, över att regeringens skattesänkningar inte kommer pensionärer med låga inkomster tillgodo. Ett något magstarkt inlägg att låtsas värna om de pensionärer som har lägst inkomst, samtidigt som samme Hamrin vill chockhöja avgiften för hemtjänst och andra omvårdnadsavgifter i Sala kommun.

Förhoppningsvis är det en retorisk fint från Hamrin att påstå att pensionärer med låg inkomst inte skulle få del av regeringens skattesänkningar, eller så är det ren och skär okunskap. Erik Hamrin kanske inte känner till att regeringen steg för steg har tagit bort den omoraliska skatteklyfta mellan löntagare och pensionärer som Moderaternas skattepolitik gav upphov till?

Först tog vi bort skatteklyftan för pensionärer med garantipension, därefter för alla med en pension upp till 17 000 kr i månaden. Nu tar vi nästa steg och sluter skatteklyftan för pensionärer med 17 000 kr i månaden eller och mer.

Den klyfta som finns kvar är ett resultat av M/KD/SD-budgeten från 2019 om ytterligare ett jobbskatteavdrag, som precis som tidigare avdrag inte omfattar pensionärerna.

Arbetet med att avskaffa skatteklyftan mellan lön och pension är en prioriterad fråga för oss Socialdemokrater. Människor som arbetat och bidragit ett helt liv ska inte beskattas hårdare än löntagare. Dessutom kommer vi höja pensionerna nästa år, och grundnivån i garantipensionen höjde vi från och med första januari i år med 200 kronor per månad.

Pia Nilsson (S), riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel