Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: S i Sala svartmålar Sverigedemokraterna

Annons

Valrörelsen har återigen dragit igång i Sala kommun.

Knappt har vi politiker hämtat andan förens det är dags igen. Olika partier har olika strategier att samla röster och sympatier för att få möjlighet att påverka, med just sin politik.

Det har kommit till Sverigedemokraternas kännedom om att representanter för Socialdemokraterna, Sala valt den traditionella dörrknackningen.

Det vi sverigedemokrater dock ställer oss frågande till är den information som nu ges av Socialdemokraterna till potentiella väljare. Upplysningar som går ut på att svartmåla oss sverigedemokrater. Påståenden om att vi är omdömeslösa, själva orsaken till att Sala som kommun går mot ett ”förlorat år” enbart på grund av att vi valde att inte stödja Socialdemokraternas 12-punktsprogram.

För den oinvigde kan det hela te sig lite märkligt. Det gör det ibland även för oss.

Det är ingen överraskning för någon, att politiker eller politiska partier, Sala kommun är inget undantag, aldrig någonsin varit intresserade av vad vi sverigedemokrater tycker, önskar eller vill. Därför ter det sig än mer märkligt när våra motståndare nu helt plötsligt tillskriver oss färdigheter som vi inte äger, det vill säga rollen som det politiska parti som ensamt har Sala kommuns framtid i sin hand.

Väljarna har valt ”Allians för Sala”. Det är en verklighet och ett valresultat som vi alla bör förhålla oss till.

När frågan för första gången lyftes, på kommunstyrelsens ledningsutskott, informerade Sverigedemokraternas representant att ställningstagandet avger vi efter det att vår parlamentariska grupp träffats och diskuterat frågan. På efterkommande kommunstyrelsesammanträde ställde Sverigedemokraterna två frågor till Socialdemokraterna:

• om möjligheten fanns att rösta punkt för punkt

• om vi måste ”köpa” alla 12 förslagspunkterna (som på sittande möte krympte till 11).

Socialdemokraterna var kompromisslösa. Ställde ultimatum till SD att välja allt eller inget.

Vi sverigedemokrater valde att lägga ner våra röster då varken ”Allians för Sala” eller Socialdemokraterna lagt förslag som vi helhjärtat kunde ställa oss bakom.

Vi har Salaborna och Salas framtid för ögonen. Vi har som oppositionsparti möjlighet att plocka russinen ur kakan.

Tack vare våra väljare har de gjort det möjligt.

Magnus Edman (SD)

gruppledare

Louise Eriksson (SD)

vice gruppledare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons