Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt S: Kommunen måste lösa trafikfrågan vid Fridhem

Korsningarna med väg 56 och Varmsätravägen-Fridhemsgatan samt korsningen därefter vid Fabriksgatan är inte dimensionerade för det omfattande trafikflödet som passerar där.

Trafiken har ökat dramatiskt och fordon från Varmsätravägen, Fridhemsgatan och Fabriksgatan har oerhört svårt att passera på grund av den omfattande trafikströmmen. Olycksrisken är överhängande och flera fordon som passerar på väg 56 håller inte hastighetsgränsen. Dessutom tappar såväl kommunen som de företag som finns etablerade på Fridhemsområdet både tid och pengar på de orimliga väntetider som uppstår.

Fridhemsområdet har växt och fortsätter att växa med etableringar. Trafiksituationen är inte anpassat efter detta. Här är en miss i planeringen. Nu är det dags att rätta till detta.

Vi Socialdemokrater har tidigare föreslagit att det byggs en rondell i korsningen Varmsätravägen och Fridhemsgatan och agerat i kommunstyrelsen för detta. Kommunen måste omgående tillsammans med Länsstyrelsen och Region Västmanland agera gentemot Trafikverket och få till stånd en snabb lösning. Trafikverkets tidigare motiv att inte lösa frågan med en rondell, att lastbilar blir tvungna att ta ner hastigheten och därmed sinka tid, är en häpnadsväckande motivering. Vi förväntar oss nu att Trafikverket ändrar inställning och inser vilken betydelse frågan har infrastrukturellt för kommunen.

I samband med kommunstyrelsens sammanträde den 10 juni vill vi ha en rapport från den styrande minoriteten vad som har gjorts och kommer att göras i denna fråga.

Ulrika Spårebo (S), oppositionsråd och andre vice ordförande kommunstyrelsen

Glenn Andersson (S), ordförande Socialdemokraterna i Sala

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel