Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt S: M är nöjda som det är, S vill mer för att utveckla Sala

Svar på debattinlägget från Moderata politiker (SA 27/7).

I sin replik till mig skriver moderaterna att det är väldigt mycket debatt om kommunens ekonomi och att vi Socialdemokrater mässar som ett mantra om hur dåligt alliansen styr och kommunens ekonomi är körd i botten.

Tycker det är bekymmersamt ur ett medborgarperspektiv att moderaterna inte vill beskriva på ett korrekt sätt hur den kommunala ekonomin har varit och ser ut nu då de tidigare underskotten får konsekvenser för kommuninvånarna.

2018 och 2019 gjorde Sala kommun ett underskott sammanlagt på 59,5 miljoner. Att skriva om det tycker inte jag är att svartmåla vare sig kommunen eller alliansstyret, det är fakta. Vidare så vill jag belysa tre saker de tar upp i sin insändare.

1. Oppositionens roll är inte att kritisera styret, utan kritiskt granska styret och de förslag till beslut de för fram och utifrån det komma med egna förslag vilket vi gör tämligen ofta. Ibland kompletterar vi styrets beslut och ibland ställer vi oss helt bakom styrets förslag.

2. När det gäller vårt 18-punktsprogram som övriga partier utom styret ställde sig bakom, så är det nu upp till er i alliansstyret att se till att det blir leverans och resultat. De lågt hängande frukterna finns inte längre att plocka och vissa har till och med ramlat av och är inte aktuella längre då ni inte varit tillräckligt snabba att plocka dem.

3. Att Sala kommun är bra och har potential är något vi alla oavsett partitillhörighet tycker, det är ingen hemlighet. Men ni moderater tycker redan nu att Sala är fantastiskt och att det räcker med det, medan vi Socialdemokrater tycker att Sala kan bättre. För att bli bättre måste man vilja något och agera där efter, och utifrån det kommer vi fortsätta att lägga fram egna förslag i nämnder och styrelser.

Vi Socialdemokrater vill något annat och har på olika sätt agerat i kommunen för att få ordning och reda, vi kommer fortsätta att kritiskt granska styret och lägga egna förslag på hur kommunen kan utvecklas och komma ur den kris den befinner sig i oavsett vad moderaterna säger.

Det är en demokratisk rättighet!

Ulrika Spårebo (S). oppositionsråd och 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel